Cabinetul de Avocatură MAGOS & MAGOS, înfiinţat în anul 1995, oferă o gamă completă de servicii juridice, atât în limba română, cât şi în limbile germană, engleză şi maghiară. Graţie experienţei profesionale acumulate şi datorită pregătirii juridice continue, avocaţii din cadrul cabinetului oferă clienţilor soluţii juridice profesionale şi eficace în materie de drept civil, drept comercial şi dreptul societăţilor comerciale. De la data înfiinţării, cabinetul se extinde în continuu, cu scopul de a îmbina experienţa profesională cu dezvoltarea dinamică impusă de societatea modernă.
Fondatoarea biroului, Magos Méta Mária, este membră a Baroului Mureş din 1974. Magos Szilárd Szabolcs este avocat asociat în cadrul cabinetului din anul 2005, membru al Baroului Mureş şi totodată coordonatorul biroului. Cabinetul de avocatură Magos & Magos este specializat în primul rând pe drept comercial, drept societar şi drept civil.
Cabinetul de avocatură Magos & Magos funcţionează în România, la Tîrgu-Mureş, pe strada Retezatului nr. 12. Fiind dotat cu toate echipamentele biroticii moderne, cabinetul nostru asigură gama completă de soluţii pe cale electronică, iar în acelaşi timp spaţiile largi şi pretenţios amenajate ale birourilor oferă clienţilor cadrul propice pentru medieri, şedinţe de lucru, redactare de acte juridice sau încheierea unor tranzacţii. O parte semnificativă a clientelei noastre este alcătuită din persoane juridice şi fizice de naţionalitate germană, totodată biroul beneficiind inclusiv de recomandarea Consulatului german din Sibiu.
Ca membru al reţelei IRZ, colaborăm pe plan profesional cu parteneri din ţările vecine şi din întreaga Europă. Reţeaua este alcătuită din avocaţi de prestigiu, care au participat la cursuri de perfecţionare profesională în Germania şi care în munca lor folosesc limba germană la nivel avansat.
Cabinetul de avocatură asigură o gamă largă de servicii juridice. Activitatea profesională a cabinetului se desfăşoară în principal în municipiul Tîrgu-Mureş, dar în funcţie de interesele clienţilor şi cu respectarea legislaţiei în vigoare, există posibilitatea să asigurăm servicii juridice atât în alte localităţi din ţară cât şi în străinătate.
• Asistenţa şi reprezentarea permanentă a societăţilor comerciale pe bază de abonament
• Consultanţă juridică
• Redactarea de contracte
• Asistenţa juridică şi reprezentarea clienţilor în faţa tuturor instanţelor judecătoreşti, pregătirea cauzelor litigioase şi susţinerea lor în instanţă
• Recuperarea creanţelor în domenii variate de drept
• Derularea de negocieri şi încheierea de tranzacţii în procedurile de recuperare a creanţelor, reprezentarea clienţilor în proceduri de conciliere directă
• Redactarea tuturor înscrisurilor şi a actelor de procedură în cadrul proceselor în instanţă
• Încheierea de tranzacţii
• Mediere şi asistenţă în negocieri
• Consultanţă în executări silite internaţionale, asistenţă şi reprezentare juridică în faţa instanţelor române pentru recunoaşterea hotărârilor judecătoreşti definitive pronunţate în străinătate
• Consultanţă cu privire la strategia de abordare a cauzelor litigioase, asistenţa clientului în luarea deciziei de pornire a unui proces, evaluarea costurilor, alegerea celei mai adecvate proceduri de acţionare
• Înscrierea în RNPM (Registrul Național de Publicitate Mobiliară) a avizelor de ipotecă mobiliară, în calitate de agent al operatorului Uniunea Națională a Barourilor din România
• Căutarea oricăror informaţiilor privind ipotecile mobiliare înscrise în RNPM
Drept comercial şi dreptul societăţilor comerciale
Dreptul muncii
Dreptul transporturilor
Dreptul bancar
Drept penal
Drept civil
Dreptul familiei
Drept internaţional privat
Dreptul proprietăţii intelectuale şi IT
Dreptul consumatorului
Dreptul asigurărilor
Drept administrativ
Onorariul avocaţial se stabileşte în prealabil, cu ocazia încheierii contractului de asistenţă juridică, cu respectarea prevederilor Statutului profesiei de avocat şi ale Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.
Conform nevoilor clienţilor onorariul poate fi stabilit ca:
• onorariu fix/forfetar (constă într-o sumă fixă cuvenită pentru serviciul profesional oferit, indiferent de rezultatul obţinut; se achită într-o sumă globală odată cu aducerea la îndeplinire a obiectului contractului de asistenţă juridică; poate fi lunar, periodic sau sub formă forfetară) şi/sau
• onorariu orar (constă într-o sumă prestabilită pentru fiecare oră de lucru pe care avocatul o afectează aducerii la îndeplinire a obiectului contractului) şi/sau
• onorariu de succes (este stabilit în funcţie de rezultatul obţinut în urma serviciului juridic prestat, care se plăteşte de către client numai în măsura în care se aduce la îndeplinire un rezultat convenit prin contractul de asistenţă juridică).
Experienţa profesională
O parte semnificativă din portofoliul nostru de clienţi este formată din persoane juridice şi persoane fizice germane. Clienţii noştri proveniţi din sfera societăţilor comerciale sunt prezenţi pe piaţă în variate domenii de activitate (construcţii, comerţ, agricultură, sectorul bancar, financiar, servicii, distribuţie, producţie, etc.).
Pe lângă clienţii noştri persoane fizice locale, primim numeroase solicitări de la justiţiabili din Germania, Austria, România, Ungaria, SUA, Canada şi Israel.
Succesul profesional şi realizările noastre se bazează pe de o parte pe experienţa vastă acumulată de-a lungul anilor, iar pe de altă parte pe colaborările profesionale pe care le dezvoltăm permanent. Întreţinem strânse legături de parteneriat cu avocaţi din afara cabinetului, notari publici, executori judecătoreşti, experţi contabili, experţi tehnici, topografi, traducători, interpreţi şi alţi specialişti. Astfel putem oferi clienţilor noştri o gamă completă de servicii, care excede stricta sferă a domeniului juridic.
În temeiul Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat şi a Hotărârii UNBR nr. 64/2011 privind adoptarea Statutului profesiei de avocat, cabinetele de avocatură au obligaţia de a păstra secretul profesional cu privire la datele personale ale clienţilor, ale membrilor familiei clienţilor şi la datele referitoare la litigiile acestora.
http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx – Ministerul Justiţiei, portalul instanţelor de judecată
https://portal.onrc.ro – Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
https://co.rnpm.ro/# – Registrul Național de Publicitate Mobiliară
www.legex.ro – legislaţie românească
http://legislatie.just.ro/ - legislaţie românească
http://eur-lex.europa.eu/ - legislaţie şi publicaţii ale Uniunii Europene
https://e-justice.europa.eu/home.do – portal european de justiţie
http://www.ancpi.ro/ – Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
http://unbr.ro/ro/ – Uniunea Naţională a Barourilor din România
CABINETE DE AVOCAT GRUPATE MAGOS & MAGOS
Retezatului 12
540068 Târgu Mureș
România
T +40 265 260 131 // +40 365 806 782
F +40 265 260 131
M +40 744 872 305 // +40 745 592 743
E contact@magos.ro